ENGEL YÜREĞİMİZDE OLMASIN

Şehit Akif Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son sınıf öğrencilerimizle Özel Sungurlu Bakım Merkezini ziyaret ettik. Okul Müdürü Kerim Mandıralıoğlu şunları ifade etti: Hoş vakit geçirmelerine ve yalnız olmadıklarını düşünmelerini vesile olmuşsak ne mutlu...

"Dinimize göre engellilik; görememek, konuşamamak, yürüyememek değildir. Asıl engellilik, hakkı duymamaktır. Hakikati görmemektir. Doğruyu söylememektir. Kişinin kalbini imandan, gönlünü İslam’dan, söz ve davranışlarını güzel ahlaktan mahrum bırakmasıdır. İmkânlarını Allah’ın rızası ve insanlığın faydası için kullanmamasıdır. Samimiyetini riyakârlığa feda etmesidir. Hâsılı asıl engellilik; insanın, kendi eliyle değerini yitirmesidir..."

Ekm

Okulumuz Şehit Akif Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinde okul hemşiremiz Yağmur ÇAKIR öncülüğünde Meme Kanseri Farkındalık  eğitimi verildi. 1-31 Ekim Kanserle mücadele amacı ile   okulumuz öğrencilerine pembe kurdele takılmıştır. Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin fardındalığı arttırılmıştır.

Ekm

BAKIMEVİ ZİYARETİ İLE DUYGULANDIK:

Sungurlu Şehit Akif Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Sağlık Lisesi) Okul Müdürü Kerim  MANDIRALIOĞLU,idareci, öğretmen ve bir grup öğrencilerimizle  Sungurlu Mavi Ocak Yaşlı Bakım Merkezini ziyaret ettik. Yönetici, sağlık ve bakım görevlileri günün 24 saati süren işleri hakkında ayrı ayrı sunum yaptılar. Bu zor görevleri yerine getiren tüm çalışanlara teşekkür ediyoruz. Zihinsel, bedensel, ruhsal tüm engellilere sahip çıkan Devletimize de minnettarız. İnşallah, bu tür ziyaretlerimiz gençlerimizde engelli ve yaşlılarımıza karşı bir bilinçlenmeye katkı sağlar. Görerek, işiterek yerinde eğitimler her zaman daha faydalı ve kalıcı oluyor. Bulunduğu yerde insanlığa faydalı işler çıkaran herkese selam olsun.

Ekm

Okulumuz hemşiresi Yağmur Çakır tarafından pansiyonumuzda düzenlenen temiz oda yarışmasında eylül ayının  birincisi olan  öğrencilerimizi okulumuz müdürü Kerim MANDIRALIOĞLU ve  Pansiyon Müdür yardımcısı Meryem SALTIK'ın katılımlarıyla temiz oda sertifikası verildi ve öğrenciler pasta ile ödüllendirildi.

Ekm

İSLAM, GENÇ NESLİN OMUZLARINDA YÜKSELMİŞ VE YÜKSELECEKTİR!

Şehit Akif Kapaklı Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisemiz ve okul pansiyonu öğrencilerimize yönelik “Değerler Eğitimi” kapsamında Mevlid-i Nebi programları düzenlendi.  Pansiyondaki programda ilçe vaizesi Tuğba Dönmez de sohbet yaptı. Okul Müdürü Kerim Mandıralıoğlu hafta ile ilgili okulumuz ve imam hatip lisesinde yaptığı konuşmalarda şu ifadelerde bulundu..

EĞİTİM ÖĞRETİM SINIF DUVARLARI ARASINA SIĞMAZ Kİ

Şehit Akif Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz (Sağlık) eğitim ve sosyal kültürel faaliyetlerini yapılan planlamalar doğrultusunda devam ettiriyor.

*Okul ve pansiyonda uyum eğitimleri verildi.

*Okul ve pansiyonumuzda: "Okuyorum, Gelişiyorum" etkinliği başladı. Okul Müdürümüz Kerim Mandıralıoğlu:" Başarıya Giden Yol Okumaktan Geçer" başlıklı sunum yaptı. Okuldaki öğrencilerimiz okuma saatine başladılar. Pansiyon öğrencileri her gün yatmadan önce yarım saat kitap okuyacaklar.

12. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ STAJ EĞİTİMLERİNE BAŞLADILAR

*Okul ve pansiyonda uyum eğitimleri verildi.

*Son sınıf öğrencilerimiz haftanın üç günü Sungurlu Devlet Hastanesinde staj eğitimlerine başladılar. İş güvenliği ve diğer eğitimleri aldılar. Öğrencilerimize uygulamalı olarak yapacakları bu eğitimde başarılar diliyoruz.

Eyl

Sungurlu Şehit Akif Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı açılış programını yaptık.  İlk ders kabilinden öğrencilerimize çeşitli tavsiyelerde bulunduk:

* Her başlangıç bir heyecan, bir umut barındırır içinde. Geleceğe ait hayalleriniz, umutlarınız olsun.

* Sizler bizim emanetimizsiniz. Sizi güzel yarınlara hazırlamak bizim en önemli görevimiz.

*Planlı, Programlı ve Çok Çalışınız:

*Anne-babanızın sizi  hangi şartlarda okuttuklarını unutmayın.

*Esas göreviniz olan öğrenciliği iyi yapın. Dersi derste anlayın ve günlük çalışın.

*Zamanı İyi Kullanın: Bugünün işlerini yarına ertelemeyin. Geleceğinizi düşünerek geçici zevklerden uzak durunuz.

*Herkese Karşı Dürüst ve Ahlaklı Olunuz:   Davranışlarda arkadaşların etkisini düşünerek her zaman arkadaşlarınızı iyi seçiniz.

*Ezberciliğe Kaçmayın, Bilgiyi Kullanmayı Öğrenin."

Eğitim öğretim yılımızın tüm Milli Eğitim çalışanlarımıza, öğrenci ve velilerimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.