SIFIR ATIK VE İSRAF SEMİNERİ

Okul Müdürümüz Kerim MANDIRALIOĞLU öğrencilere israf ve sıfır atık konusunda sunum yaptı."Dünya nüfusu artarken sanayileşme ve kentleşme ile birlikte tüketim muazzam miktarlarda artıyor. Bu da doğal kaynakları daha verimli kullanımını ve her türlü atığın azaltılmasını ve hatta sıfıra indirilmesini zorunlu hale getiriyor. Her türlü verimliliğin artması, Yaşanılan ortamın temizliğine dayalı performansın artması, Kaynakların gereksiz ve verimsiz kullanılmaması nedeniyle maliyetlerin azaltılması, Sera gazı emisyonu, kirlenme vb. çevresel risklerin azalmasının sağlanması, Çevre koruma bilincinin gelişmesi, Vatandaşların “duyarlı tüketici” duygusuna sahip olmasının sağlanması, İnsanların ve kurumların ulusal ve uluslararası arenada “Çevreci” sıfatına sahip olmasının sağlanması.

Yılda 31.000.000 Ton Atık İle; 42.000.000 Ağaç 585.000.000 Kg Daha Az Sera Gazı 69.000.000 Metreküp Daha Az Su Kullanımı 20.000.000.000 Kilovatsaat Daha Düşük Enerji Kullanımı 10.000.000.000 Türk Lirası Yıllık Katma Değer KAZANILIR. Atık Önleme: Üretim sonrası kullanım sonucu üretilen atığın gerekli tüm tedbirler alınarak oluşumunun engellenmesi. Atık Azaltım: Tüketim/Kullanım sonucu ortaya çıkan atık miktarının gereksiz tüketim yapılmasının önüne geçilerek azaltılması. Yeniden kullanım: Üretilen atıkların başka bir ürün oluşturmakta kullanılması. Geri dönüşüm: Atıkların fiziksel ve kimyasal işlemlere tabi tutularak yeniden üretime geri kazandırılması işlemidir. Geri kazanım: İşletmelerde kullanılan hammadelerin yerine atıkların fiziksel ve kimyasal işlemlere tabi tutularak yeniden kullanılması. Örneğin Anaerobik ortamda (oksijensiz) çürütme ve termal yöntemlerle enerji elde edilmesi enerji geri kazanımıdır."

15-11-202315-11-2023

Yayın: 15.11.2023 - Güncelleme: 15.11.2023 10:43 - Görüntülenme: 84