T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇORUM / SUNGURLU - Şehit Akif Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

İSLAM, GENÇ NESLİN OMUZLARINDA YÜKSELMİŞ VE YÜKSELECEKTİR!

İSLAM, GENÇ NESLİN OMUZLARINDA YÜKSELMİŞ VE YÜKSELECEKTİR!

Şehit Akif Kapaklı Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisemiz ve okul pansiyonu öğrencilerimize yönelik “Değerler Eğitimi” kapsamında Mevlid-i Nebi programları düzenlendi.  Pansiyondaki programda ilçe vaizesi Tuğba Dönmez de sohbet yaptı. Okul Müdürü Kerim Mandıralıoğlu hafta ile ilgili okulumuz ve imam hatip lisesinde yaptığı konuşmalarda şu ifadelerde bulundu..

İSLAM, GENÇ NESLİN OMUZLARINDA YÜKSELMİŞ VE YÜKSELECEKTİR!

Şehit Akif Kapaklı Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisemiz ve okul pansiyonu öğrencilerimize yönelik “Değerler Eğitimi” kapsamında Mevlid-i Nebi programları düzenlendi.  Pansiyondaki programda ilçe vaizesi Tuğba Dönmez de sohbet yaptı. Okul Müdürü Kerim Mandıralıoğlu hafta ile ilgili okulumuz ve imam hatip lisesinde yaptığı konuşmalarda şu ifadelerde bulundu: “Hz. Muhammed (s.a.v) dünyanın en büyük inkılabını gerçekleştiren kişidir.  En yüce davet O’nun daveti, en yüce ses O’nun sesidir. O, cahiliyeden asrı saadet çıkardı. Haramiyi sahabi yaptı. Onun getirdiği mesaj, çağlara huzur dağıtacak bir mektep konumundadır. Rabbim cümlemizi, O’nun mesajını günümüze taşıyanlardan ve bu mesaja göre yaşayanlardan eylesin. 

Sevgili yavrular! Sizler bizim, cennet kokumuz, cennet vesilemizsiniz. Peygamber Efendimizin çocuk ve gençlere çok önem verdiğini hiç unutmayalım. İslam, genç neslin omuzlarında yüceldi, yayıldı. “Bir milletin istikbâlini önceden görebilmek mi istiyorsunuz? Gençlerinin enerjilerini nerelerde tükettiğine bakın. Çalışkanlık, bilgi, ahlak hâkimse geleceğinizden ümitli olun. Tembellik, faydasız şeyler, edepsizlik yaygınsa önlem alın; ya da geleceğinize ağıtlar yakın…” tespiti çok yerindedir. Her şeye rağmen imanı olanın imkânı da vardır düşüncesiyle geleceğimizden ümitli olmak istiyoruz. Mevlidi Nebi haftasının hayırlara vesile olmasını temenni edi03-10-202303-10-2023yor, hepinize hayırlı gelecekler diliyorum.”

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.10.2023 - Güncelleme: 03.10.2023 10:41 - Görüntülenme: 80
  Beğen | 3  kişi beğendi