PANSİYON ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞMA:

Şehit Akif Kapaklı Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi  Müdürü Kerim Mandıralıoğlu 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem Başı pansiyon öğrenci bilgilendirme toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Pansiyondan sorumlu müdür yardımcısı Meryem Saltuk, hemşire Yağmur Çakır ve belletmenler katıldı. Toplantıda uyulacak kurallar, temizlik, tasarruf, etütler, kitap okuma ve sosyal kültürel faaliyetler ayrı ayrı başlıklar halinde değerlendirildi. Kerim Mandıralıoğlu, öğrencilere sunulan imkanlara da dikkat çekilerek her yönden öğrencilerin kendilerini geliştirmelerini istedi.

Dönem Sonu Karne Törenimizi Yaptık:

Şehit Akif Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin (Sağlık Lisesi) dönem sonu karne töreninde başarılı öğrencileri plaket, kitap ve harçlıkla ödüllendirdik. Planlı programlı çalışmanın ve zamanı faydalı kullanmanın önemini hatırlattık. Genç, çocuk, hatta yetişkin çoğu insanımızın en büyük hatası olan telefon bağımlılığını zararlarına bir kez daha dikkat çektik. Öğretmen, öğrenci tüm Milli Eğitim Personelimize sağlık sıhhat içinde bir yarıyıl tatili geçirmelerini temenni ediyorum. Kerim MANDIRALIOĞLU

Okulumuzda dönem sonu çeşitli faaliyetler yapıldı.

Bilgi Yarışması ve Kelime Oyunu bunların başında idi.

En Sevdiğini Paylaş, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı Kermes, örnek Hitabet Oyunları, Komedi Saati gibi etkinlikler gerçekleştirildi. Sınıflarda fıkraların, hikâyelerin anlatıldığı eğlenceli bir paylaşım saati ile öğrencilerin kaynaşması hedeflendi.

AŞURE MUHABBET VE PAYLAŞMANIN SİMGESİDİR

Sungurlu Şehit Akif Kapaklı Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri Değerler Kulübünün hazırladığı aşure etkinliğine katıldı. Aşure geleneği hakkında bilgi veren Okul Müdürü Kerim Mandıralıoğlu şunları söyledi:

İlahi dinlerce benimsenip toplumumuzda da gelenek haline gelen Aşure Etkinliğimize hoş geldiniz. Aşurenin çeşitli hikâyeleri vardır. En bilineni:Hz. Nuh’un gemisi Cudi dağının zirvesine oturur. Takvimler o sırada Muharrem ayının 10. gününü göstermektedir. Gemide bulunan her malzeme kocaman bir kazanda kaynatılır ve bugün afiyetle yediğimiz ilk aşure böylece yapılmış olur. Nasıl yapılırsa yapılsın aşure; eldekiyle yetinmenin, eldekini çoğaltmanın ve paylaşmanın tatlısıdır. Aşure pişerse dağıtılır, dağıtıldıkça lezzetlenir ve paylaştıkça sanki daha da tatlanır. Böylece insanlar arası muhabbet ve paylaşma duygusu artar. Aşure, aynı zamanda farklılıkların zenginlik olduğunu da bizlere hatırlatır. Çeşitliliğimiz bizim zenginliğimizdir. Aşık Veysel: “Koyun kurt ile gezerdi/ Fikir başka başka olmasa…” sözünü de unutmayalım. Etkinliğimiz için emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”

SUNGURLU MESLEK YÜKSEKOKULU ZİYARETİMİZ

Şehit Akif Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Sağlık) son sınıf öğrencilerimiz ile Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksek Okulunu ve Kredi Yurtlar Kurumu Kız Öğrenci Yurdu'nu ziyaret ettik. Yüksekokul Müdür Yardımcısı Kerim Aktaş ve bölüm başkanları, kurum görevlileri alanları  hakkında bilgilendirme yaptılar. Çocuk Bakım, Sosyal Hizmet ve Terapi ve Rehabilitasyon Bölümleri hakkında yeni ve güzel şeyler öğrendik. Okul Müdürümüz Kerim Mandıralıoğlu:"Yanıbaşımızdaki bu güzel imkanlardan öğrenci ve ailelerimiz haberdar olmalı. Sınava girip tercih yapacak öğrencilerimiz buradaki her türlü imkanı bırakıp  uzak ve  daha kötü vaziyetteki bölümleri tercih ederek ailelerini maddi-manevi zorluklara sürüklememeli. İlgi ve alakaları için hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz." dedi.

ENGEL YÜREĞİMİZDE OLMASIN

Şehit Akif Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son sınıf öğrencilerimizle Özel Sungurlu Bakım Merkezini ziyaret ettik. Okul Müdürü Kerim Mandıralıoğlu şunları ifade etti: Hoş vakit geçirmelerine ve yalnız olmadıklarını düşünmelerini vesile olmuşsak ne mutlu...

"Dinimize göre engellilik; görememek, konuşamamak, yürüyememek değildir. Asıl engellilik, hakkı duymamaktır. Hakikati görmemektir. Doğruyu söylememektir. Kişinin kalbini imandan, gönlünü İslam’dan, söz ve davranışlarını güzel ahlaktan mahrum bırakmasıdır. İmkânlarını Allah’ın rızası ve insanlığın faydası için kullanmamasıdır. Samimiyetini riyakârlığa feda etmesidir. Hâsılı asıl engellilik; insanın, kendi eliyle değerini yitirmesidir..."