T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇORUM / SUNGURLU - Şehit Akif Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Vatan Sevgisi ve Şehitlerimiz Konulu Tiyatro

 

                                                                                                                                                                                                                                                  Okulumuz 11/B sınıfı öğrencileri tarafından 13-03-202413-03-202413-03-2024vatan sevgisi ve şehitler konulu tiyatro oyunu sergilendi. Okul Müdürümüz Kerim Mandıralıoğlu emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. Yaptığı konuşmada şunları söyledi: Tarih sahnesinde önemli bir misyona sahipseniz düşmanınız çok, mücadeleniz yaman olacak demektir. Dünyanın kaderini etkileyen Türk Milletinin tarihi böylesi şanlı mücadelelerle doludur. Tarihin altın harflerle yazdığı Çanakkale Zaferi, yakın tarihte yazdığımız destanın adıdır. 

Bıyıkları yeni terleyen lise çağındaki binlerce gencimiz vatan için kanlarını, canlarını feda ettiler orada. Gemilerden bazılarının sulara gömülmesiyle düşman donanması, tekrar geri çekilmek zorunda kaldı.

Gönül coğrafyamızın her yerinden gelip Çanakkale’de şehit olup yan yana, koyun koyuna yatanlar; bize, bugüne çok önemli bir mesaj vermekteler. Çanakkale’de; Türk’ü, Kürt’ü, Arabı, Laz’ı, Çerkez’i’ ile milletimiz bir bütün olarak mücadele vermiştir.

Çanakkale Zaferi, sadece geçmişimizin bir aziz hatırası değil, geleceğe yürüyüşümüzün en önemli ilham kaynağıdır. Din, vatan, namus tehlikeye girdiğinde canın, malın hiç düşünülmeden verilebileceğinin göstergesidir Çanakkale.  En yakın zamanda 15 Temmuzda da, Afrin’de de, İdlib’de de Çanakkale’de sergilenen bu ruhun kaybolmadığına şahitlik etmedik mi biz? Söz konusu vatan olunca aidiyetlerin hiçbir önemi olmadığının en güzel örneği değil mi hepsi?

“Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz bilakis onlar diridirler, lakin siz anlayamazsınız”  ayetiyle müjdelenmiş yiğitlere selam olsun!  Tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.03.2024 - Güncelleme: 13.03.2024 10:44 - Görüntülenme: 103
  Beğen | 10  kişi beğendi