AŞURE MUHABBET VE PAYLAŞMANIN SİMGESİDİR

Sungurlu Şehit Akif Kapaklı Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri Değerler Kulübünün hazırladığı aşure etkinliğine katıldı. Aşure geleneği hakkında bilgi veren Okul Müdürü Kerim Mandıralıoğlu şunları söyledi:

İlahi dinlerce benimsenip toplumumuzda da gelenek haline gelen Aşure Etkinliğimize hoş geldiniz. Aşurenin çeşitli hikâyeleri vardır. En bilineni:Hz. Nuh’un gemisi Cudi dağının zirvesine oturur. Takvimler o sırada Muharrem ayının 10. gününü göstermektedir. Gemide bulunan her malzeme kocaman bir kazanda kaynatılır ve bugün afiyetle yediğimiz ilk aşure böylece yapılmış olur. Nasıl yapılırsa yapılsın aşure; eldekiyle yetinmenin, eldekini çoğaltmanın ve paylaşmanın tatlısıdır. Aşure pişerse dağıtılır, dağıtıldıkça lezzetlenir ve paylaştıkça sanki daha da tatlanır. Böylece insanlar arası muhabbet ve paylaşma duygusu artar. Aşure, aynı zamanda farklılıkların zenginlik olduğunu da bizlere hatırlatır. Çeşitliliğimiz bizim zenginliğimizdir. Aşık Veysel: “Koyun kurt ile gezerdi/ Fikir başka başka olmasa…” sözünü de unutmayalım. Etkinliğimiz için emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”

19-12-202319-12-202319-12-2023

Yayın: 19.12.2023 - Güncelleme: 19.12.2023 14:30 - Görüntülenme: 105